‎+373 781 69 900 zabota.moldova@gmail.com Str. Bernardazzi, 12, mun. Chișinău

Cum să evitați rănile de presiune?

Atunci când îngrijiți pacienții grav bolnavi, pot apărea multe dificultăți, dintre care principala este apariția rănilor de presiune. O persoană este nemișcată pentru o lungă perioadă de timp. Ca urmare, există o încălcare a circulației sângelui, corpul pacientului exercită presiune asupra pielii, în plus, pielea se freacă de haine. Prin urmare, rudele, confruntate cu o situație similară, se întreabă cum să evite rănile de presiune?

Cum să evitați rănile de presiune? - prolezhni u pozhilogo cheloveka

Pentru a înțelege că în curând pot apărea răni de presiune pe corp, puteți observa apariția unui punct roșu pe piele. Când apăsați pe un astfel de loc, nu există nici o schimbare a culorii în alb. Dacă nu se iau măsurile corecte, atunci în curând vă veți confrunta cu o astfel de problemă ca apariția unei răni dureroase de sângerare. În primul rând, pielea suferă, dar treptat modificările vor afecta țesuturile, mușchii,  Articulaţiilor. Stadiile târzii severe pot fi însoțite de eliberarea de puroi. Prin plasarea rudei în pensiunea noastră sau prin invitarea unei asistente medicale a pensiunii Zabota, puteți fi siguri că îngrijirea va fi organizată în așa fel încât să evitați rănile de presiune.

Cum să evitați rănile de presiune la pacienții imobilizați la pat

Ca urmare a circulației sanguine proaste, apare moartea țesuturilor și, prin urmare, rănile în locurile de răni de presiune se vindecă foarte prost și încet. Dacă problema nu a putut fi evitată, dar persoana se poate culca, este necesar să se utilizeze dispozitive speciale de farmacie. La vânzare există tampoane, cercuri pentru a reduce presiunea asupra anumitor părți ale corpului. În același timp, dacă aceste dispozitive sunt fabricate din cauciuc, ele trebuie acoperite cu o cârpă pentru a putea fi acoperite cu o cârpă pentru a fi  astfel încât să nu existe contact al pielii cu suprafața de cauciuc.

Pentru a evita rănile de presiune la pacienții imobilizați la pat, puteți masa suprafețele corpului pe care pot apărea. Este necesar să monitorizați cu atenție igiena și uscăciunea zonelor cu probleme. În cazurile în care pacientul nu poate fi scăldat la duș, trebuie să ștergeți corpul cu șervețele umede și apoi să vă asigurați că vă umeziți cu un prosop.

Prevenirea rănilor de presiune

Prevenirea rănilor de presiune poate fi după cum urmează- este necesar să se schimbe poziția corpului pacientului la fiecare două până la trei ore. Acest lucru va ajuta la reducerea presiunii asupra pielii și la restabilirea circulației sângelui. Dacă există o astfel de posibilitate, este necesar să întoarceți pacientul în cealaltă parte. Dacă acest lucru nu funcționează, trebuie să întoarceți persoana cel puțin puțin puțin și să vă sprijiniți spatele pe o rolă dintr-o pătură. De asemenea, este important ca pe o foaie,  care a făcut patul unui pacient imobilizat la pat, nu au existat falduri și nereguli.

O persoană care este limitată la un scaun cu rotile, de asemenea, trebuie să mențină circulația normală a sângelui. În acest caz, puteți schimba greutatea pacientului din când în când. Puteți să-l înclinați într-o parte și, de asemenea, să puneți o pătură pentru comoditate. Apoi, trebuie să înclinați persoana în cealaltă direcție. Astfel, este posibil să se prevină rănile de presiune la nivelul coloanei vertebrale sacrale și pe fese. Dacă aveți nevoie de o asistentă medicală profesională, vă rugăm să contactați pensiunea Care, vom fi bucuroși să vă ajutăm.

Cum să evitați rănile de presiune? - daraban square