phone ‎+373 781 69 900 local_post_office turbotamd@gmail.com

INREGISTRARE

Înregistrarea în pensiunea privată „ZABOTA”

Pensiunea privată „ZABOTA” găzduiește persoane în vârstă, precum și vârstnici care necesită îngrijire specială și non-stop, cu diverse patologii (boala Parkinson, Alzheimer, demență), bolnavi imobilizați la pat și persoane cu nevoi speciale. Cazarea în pensiune poate fi pe termen lung sau scurt (în timpul unei călătorii de afaceri sau concediului rudelor). Procedura de înregistrare pentru șederea în pensiunea privată este mult mai simplă decât înregistrarea într-un azil de bătrâni de stat.

Cum se efectuează înregistrarea?

Puteți alege instituția privată corespunzătoare la recomandarea cunoștințelor sau studiind informațiile de pe internet. În cazul în care pensiunea este deja selectată și revizuite recenziile despre ea, atunci ați putea să lăsați o solicitare pe site. Personalul site-ului vă vor contacta în cel mai scurt timp și vă va oferi toate informațiile necesare despre:

  • disponibilitatea locurilor libere;
  • pachetul de documente necesar;
  • regulile de cazare și de vizitare;
  • serviciile oferite de pensiune;
  • prețurile.

Aceștia, totodată, vor putea să calculeze în prealabil costul cazării lunare în pensiune. De asemenea, toate informațiile despre pensiunea „ZABOTA” sunt afișate pe site.

Familiarizare prealabilă

Puteți veni în prealabil la pensiunea „ZABOTA”, să vă familiarizați cu localul, să discutați cu rezidenții, angajații, conducerea, pentru a vă forma propria opinie despre instituție. Aici puteți veni cu viitorul rezident, astfel încât să poată vedea unde va trebui să locuiască.

Căsuțele confortabile dotate cu elevatoare pentru scaunele cu rotile, camerele luminoase comode, echipamentul modern și mobilierul ergonomic vă vor face cazarea plăcută și sigură. Prezența zonei înverzite cu spații pentru odihnă, trotuare netede, paturi de flori cu nuanțe deschise și foișoare confortabile vă permit să vă plimbați în orice perioadă a vremii.

În pensiune, rezidenții primesc o alimentație dietetică cu 5 mese pe zi. Dieta este elaborată în funcție de necesitățile și caracteristicile fiziologice ale persoanelor în vârstă. Dieta echilibrată, alimentația sănătoasă, exercițiul fizic terapeutic și procedurile medicale cresc speranța de viață a rezidentului în medie cu câțiva ani. Tehnicile speciale de reabilitare ajută rezidenții să se recupereze rapid după o intervenție chirurgicală, accident vascular cerebral/atac de cord, și să obțină o remisiune pe termen lung a bolilor somatice.

Ce documente sunt necesare?

Pentru înregistrare este necesar un pachet minim de documente:

  • recomandările medicului de familie sau ale medicilor cu specialități de profil îngust;
  • atașați un certificat medical care confirmă lipsa bolilor infecțioase;
  • colectează testele, prezentați rezultatul electrocardiogramei și fluorografiei;
  • pașaportul persoanei în vârstă și al tutorelui care va achita cheltuielile pentru pensiune și fotocopiile documentelor;
  • acordul scris al persoanei în vârstă de a locui într-o instituție de geriatrie.

După depunerea documentelor și clarificarea tuturor întrebărilor, se încheie un contract între administrația pensiunii „ZABOTA” și persoana care achită cazarea rudei.

Pensiunea este amplasată într-o locație ușor accesibilă cu transportul public sau cu mașina proprie. În cazul, în care persoana în vârstă, urmează să locuiască pe o perioadă lungă de timp în pensiune, atunci permisul său de ședere îi este schimbat. În același timp, drepturile la spațiul de locuit privat rămân în proprietatea proprietarului și el are dreptul în mod individual să-l dețină. Pensiunea practică graficul liber de vizită a rezidenților. La preferință, rezidenții pot să părăsească pensiunea în weekend sau de sărbători, fiind însoțiți de rude.

Cazarea la pensiunea „ZABOTA” include garantarea unei îngrijiri non-stop, monitorizare medicală, asistență psihologică și petrecerea timpului liber cu activități interesante. Pensiunea „ZABOTA” vă oferă o bătrânețe fericită și activă, înconjurată de căldură sufletească și confort.