‎+373 781 69 900 zabota.moldova@gmail.com Str. Bernardazzi, 12, mun. Chișinău

Reabilitarea Atacului De Cord Moldova Chișinău

Infarctul miocardic este o patologie cardiovasculară periculoasă, care este deosebit de frecventă în rândul persoanelor în vârstă. Această boală cauzează consecințe grave, cum ar fi tulburări de conștiință, afectează funcțiile vorbirii și este predispusă la recidivă. Prin urmare, în timpul reabilitării, pacienții au nevoie de supraveghere medicală constantă, îngrijire competentă și asistență medicală – servicii oferite rezidenților săi de către pensiunea privată pentru persoanele în vârstă „ZABOTA”.

Asistență medicală și diagnostic

Infarctul miocardic este o boală insidioasă și imprevizibilă. În cea mai mare parte, patologia este periculoasă prin riscurile ridicate de recidivă și apariția bolilor concomitente. Pentru a identifica posibilele tulburări cât mai curând posibil și pentru a lua măsurile corespunzătoare, în centrul medical se monitorizează zilnic starea de sănătate a pacienților care au suferit un atac de cord.

Complexul de măsuri regulate de diagnosticare include:

  • măsurarea frecvenței pulsului;
  • ascultarea respirației;
  • măsurarea tensiunii arteriale;
  • monitorizarea ritmului cardiac.

Specialiștii introduc toți indicatorii în istoricul medical al pacientului, ceea ce permite monitorizarea dinamicii și controlarea gradului de eficacitate al tratamentului, și, de asemenea, dacă este necesar, ajustarea cursului de terapie. Această monitorizare este importantă în scopul prevenirii recidivelor și consecințelor infarctului miocardic, acțiuni ce sunt imposibil de efectuat la domiciliu.

Recuperarea și reabilitarea

Sarcina specialiștilor constă nu numai în prevenirea recidivelor și complicațiilor infarctului miocardic, dar și de a maximiza procesul de recuperare a acestuia și de a îmbunătăți calitatea vieții. Pentru realizarea acestui lucru, se utilizează un program special de reabilitare dezvoltat pentru o astfel de categorie de rezidenți, care include următoarele direcții:

  • activități de exercițiu fizic terapeutic;
  • efectuarea exercițiilor, concepute pentru întărirea mușchiului cardiac;
  • gimnastica respiratorie;
  • plimbări zilnice și efectuarea exercițiilor în aer liber;
  • terapia dietetică, care contribuie la stabilizarea greutății corporale a pacientului, influențând în mod benefic asupra stării și funcționării sistemului cardiovascular.

Tratamentul medicamentos este obligatoriu. Pacienților, care au suferit un infarct miocardic recent, le sunt prescrise medicamente de întărire pentru afecțiuni cardiace. Personalul medical monitorizează cu strictețe ca pacienții să administreze medicamentele prescrise în timp util și să respecte alte recomandări medicale.

Activitatea fizică, exercițiul fizic terapeutic joacă un rol important în recuperarea cu succes. Din primele zile de reabilitare, rezidenții încep să facă plimbări în zona parcului adiacentă pensiunii, majorând treptat durata și distanța acestora. Pe măsura recuperării, la cursul de reabilitare sunt integrate activități de exerciții fizice terapeutice și exerciții de respirație. Nivelul optim de activitate fizică este determinat de specialiști în mod individual, luând în considerare toate caracteristicile persoanei în cauză.

Beneficiile reabilitării în centrul medical

Monitorizarea regulată a stării pacientului și acordarea asistenței medicale moderne de urgență sunt greu de efectuat la domiciliu. Îngrijitoarea poate oferi bolnavului doar îngrijirea necesară și supravegherea procesului de administrare a medicamentelor.

În azilul de bătrâni privat „ZABOTA” reabilitarea pacienților care au suferit un infarct miocardic este abordată într-un mod complex, și în același timp individual, fără a se folosi scheme standard. Este posibil nu numai prevenirea unei posibile recidive, ci persoana să fie ajutată să se întoarcă la un stil de viață deplin și obișnuit în cel mai scurt timp posibil.

Reabilitarea Atacului De Cord Moldova Chișinău - IMG 5099

În caz de întrebați despre simptomele infarctului miocardic, majoritatea persoanelor își vor aminti despre durerea toracică. Cu toate acestea, în ultimele decenii, oamenii de știință au descoperit că simptomele infarctului miocardic nu sunt întotdeauna așa de evidente, precum pare la prima vedere. Infarctul miocardic implică moartea unei părți a mușchiului cardiac, survenită în urma diminuării bruște a fluxului sanguin. Diminuarea fluxului sanguin este cauzată de îngustarea arterelor coronare. Reabilitarea după un atac de cord în pensiunea din Moldova, Chișinău, printr-un tratament la timp și reabilitare cardiacă, poate avea un prognostic benefic, și în continuare realizarea unei calități normale a vieții.

Simptomele infarctului miocardic acut, de obicei sunt asociate cu durere toracică acută și persistentă care iradiază în brațul stâng, gât și epigastru (abdomen). Durerea poate fi însoțită de sentimente neliniște, dificultăți de respirație. Factorii de risc: hipertensiune arterială, nivel ridicat al colesterolului, obezitate, viață sedentară, diabet și fumat.

Reabilitarea cardiacă după infarctul miocardic

Principalul obiectiv al reabilitării cardiace după suferirea unui infarct miocardic constă în restabilirea activității fizice și psihologice:

 

  • Exercițiul fizic terapeutic este conceput cu scopul de a crește treptat complexitatea, intensitatea și durata exercițiilor. Sarcina este stabilită individual în funcție de prezența complicațiilor. În timpul practicării gimnasticii de remediere și a exercițiului fizic terapeutic în perioada de creștere a regimului motrice, o mare importanță se acordă monitorizării stării pacientului. Reabilitarea după infarctul miocardic este necesară pentru prevenirea complicațiilor și reducerea riscului de un atac de cord repetat, de aceea este necesar să fie întreprinsă precoce și în mod deplin.

 

  • Terapia medicamentoasă – pentru normalizarea circulației sanguine;
  • Suport psihologic – normalizarea stării psiho-emoționale;
  • Regim alimentar special elaborat de nutriționist; 
  • Renunțarea la obiceiurile dăunătoare, care afectează negativ funcționarea sistemului cardiovascular.

Specialiștii pensiunii vor elabora un program de reabilitare individual pentru fiecare caz în parte și vor asigura o recuperare rapidă și o stare bună a sănătății pentru persoana în vârstă.

Reabilitarea Atacului De Cord Moldova Chișinău - IMG 5363 1

Recuperarea după infarctul miocardic

Recuperarea după infarctul miocardic și cauzele apariției:

 

  • prezența unor boli cronice ale sistemului cardiovascular;
  • un stil de viata sedentar;
  • obezitate;
  • obiceiuri dăunătoare;
  • ereditate (infarct miocardic sau angină pectorală la rude);
  • tulburări ale sistemului nervos (se manifestă prin stres, supraexcitație și instabilitate emoțională);
  • reabilitarea bolnavilor după suferirea unui infarct miocardic.

 

Recuperarea după suferirea unui infarct miocardic depinde de momentul începerii reabilitării și trebuie începută cât mai curând posibil. Persoana în vârstă după suferirea infarctului miocardic trebuie să se afle sub supravegherea permanentă a specialiștilor, care pot să-i asigure o terapie medicamentoasă necesară, meniu de alimentație bine întocmit și recomandări privind recuperarea. Doar un tratament complex și respectarea tuturor recomandărilor poate să ofere un rezultat necesar și să prevină recidiva.

Reabilitarea cardiacă după infarctul miocardic

Reabilitarea cardiacă după un infarct miocardic depinde în primul rând de starea de spirit a persoanei în vârstă și de atitudinea sa de a depune eforturi pentru a obține un rezultat pozitiv. Personalul pensiunii îi asigură persoanei în vârstă tot necesarul, la rândul său, persoanei îi rămâne de realizat doar un singur lucru – însănătoșirea. Persoana în vârstă este înconjurată de o atenție permanentă și i se oferă următoarele servicii:

  1. Program zilnic bine planificat (un program zilnic corect planificat influențează favorabil toate funcțiile organismului);
  2. Regim dietetic și echilibrat de alimentație delicioasă (este necesar pacientului după un infarct miocardic, în scopul evitării recidivei);
  3. Monitorizarea stării de sănătate a persoanei în vârstă (pentru a favoriza progresul recuperării);
  4. Ajutor în administrarea medicamentelor (conform prescripției medicului);
  5. Îngrijire și ajutor la efectuarea procedurilor privind igiena personală;
  6. Schimbarea lenjeriei de pat și de corp;
  7. Prevenirea escarelor și congestiei pulmonare.

Toate aceste servicii sunt obligatorii pentru reabilitarea persoanei în vârstă după suferirea unui infarct miocardic. Noi cunoaștem exact, ce implică îngrijirea și deținem secretul tuturor măsurilor de a o asigura tuturor.

Reabilitarea Atacului De Cord Moldova Chișinău - daraban square