phone ‎+373 781 69 900 local_post_office turbotamd@gmail.com

SERVICII

SERVICII — Pensie pentru pacienții cu boala Alzheimer

Pensie pentru pacienții cu boala Alzheimer

Boala Alzheimer nu face doar o persoană incapabilă, ci își schimbă complet personalitatea. În această patologie este larg răspândită în rândul persoanelor în vârstă, pacientul are memorie, vorbire, coordonarea mișcărilor și percepția lumii înconjurătoare. O persoană devine absolut independentă și pentru a efectua astfel de acțiuni elementare, cum ar fi îmbrăcarea sau mâncarea, are nevoie de ajutor din afară.

Lăsarea unui astfel de pacient singur este periculoasă, deci o opțiune ideală pentru familiile care se confruntă cu o astfel de problemă va fi determinarea rudei lor într-o pensiune privată pentru persoanele în vârstă „ZABOTA”, specializată în îngrijirea și reabilitarea pacienților cu Alzheimer.

Îngrijirea profesională a pacienților

Oaspeții cu Alzheimer oferă un program cuprinzător de îngrijire și reabilitare:

 • ajutor de masă;
 • efectuarea zilnică a procedurilor igienice (spălare, coafură, înlocuirea scutecelor, îmbrăcarea);
 • prevenirea formării de decubit;
 • plimbări zilnice în aer liber într-o zonă pitorească de parc;
 • organizarea de activități interesante, de dezvoltare a timpului liber;
 • monitorizarea zilnică a stării fizice a pacientului;
 • acordarea asistenței medicale necesare;
 • controlul administrării medicamentelor prescrise pacientului și a îndeplinirii recomandărilor medicale;
 • curățarea zilnică a camerei;
 • masaje;
 • prevenirea fenomenelor de natură stagnantă la pacienții predispuși.

Pacienții cu Alzheimer în această instituție specializată beneficiază nu numai de asistență medicală, ci și de asistență psihologică. Personalul pensiunii acordă o atenție deosebită adaptării sociale a secțiilor lor, ajutându-i să restabilească echilibrul emoțional, abilitățile de comunicare pierdute, comportamentul în societate, interacțiunea cu alte persoane. Psihologii, folosind tehnici eficiente, caută o abordare individuală pentru fiecare pacient, restabilind contactul emoțional pierdut cu el.

Condiții de viață pentru pacienți

Pensiunea este amenajată astfel încât pacienții care suferă de Alzheimer să se simtă cât mai confortabil și mai sigur posibil. Camera de comert, destinate pentru intretinerea acestei categorii de clienți, nu numai confortabil și sunt dotate cu toate cele necesare, dar, de asemenea, au specială interior, proiectat într-o anumită culoare, care, conform opiniei specialiștilor, efect benefic asupra starea psiho-emoțională, funcțiile sistemului nervos central.

Situația din centru este cât mai aproape de casă, deoarece acești pacienți au adesea sentimente de anxietate și anxietate. Având în vedere faptul că această boală Alzheimer face o persoană incapabilă, însoțită de încălcări ale funcției motorii, coridoarele și băile pensiunii sunt încântați de balustrade speciale.

Zona de parc din jurul pensiunii are o pistă confortabilă pentru deplasarea pe scaunul cu rotile, astfel încât pacienții să poată merge în mod regulat în aer liber și să admire frumusețea naturii. S-a dovedit științific că acest lucru are un efect pozitiv asupra stării lor fizice și psihoemoționale și a nasroeniei.

24 de ore pe zi, alături de pacient este o asistentă profesională, capabilă în orice moment să ofere ajutorul necesar. Personalul pensiunii private pentru persoanele în etate „ZABOTA” garantează o abordare individuală, o atitudine atentă și o siguranță fiecărui pensionar.

Pensie pentru pacienții cu boala Alzheimer - doctor img2 150x150
Богдан Громов
Специалист пансионата для пожилых людей "Забота"
Дата публикации: iulie 26, 2019