‎+373 781 69 900 zabota.moldova@gmail.com Str. Bernardazzi, 12, mun. Chișinău

Pensiune Pentru Bolnavii De Alzheimer Moldova Chișinău

Boala Alzheimer face ca persoana să se simtă nu doar incapabilă, ci îi schimbă complet personalitatea. Această patologie este larg răspândită în rândul persoanelor în vârstă, astfel afectând memoria, vorbirea, coordonarea mișcărilor și percepția lumii înconjurătoare. Persoana devine absolut dependentă, și pentru a efectua astfel de sarcini elementare, cum ar fi îmbrăcarea sau servirea mesei, ea are nevoie de ajutorul celor din exterior.

Lăsarea unui astfel de pacient singur este periculoasă, de aceea o opțiune ideală pentru familiile care se confruntă cu o astfel de problemă poate fi plasarea rudei lor în pensiunea privată pentru persoanele în vârstă „ZABOTA”, specializată în îngrijirea și reabilitarea pacienților cu boala Alzheimer.

Îngrijirea profesională a pacienților

Rezidenților cu boala Alzheimer li se oferă un program complex de îngrijire și reabilitare:

  • ajutor în servirea mesei;
  • efectuarea zilnică a procedurilor de igienă personală (spălarea, pieptănarea, schimbarea scutecelor, îmbrăcarea);
  • prevenirea formării escarelor;
  • plimbări zilnice în aer liber în zona pitorească a parcului;
  • organizarea de petrecere a timpului liber cu activități interesante;
  • monitorizarea zilnică a stării de sănătate a pacientului;
  • acordarea asistenței medicale necesare;
  • supravegherea administrării medicamentelor prescrise pacientului și îndeplinirea recomandărilor medicale;
  • efectuarea zilnică a curățeniei în încăperi;
  • masaje;
  • prevenirea apariției escarelor la pacienții imobilizați la pat.

Pacienții cu boala Alzheimer, în această instituție specializată, beneficiază nu numai de asistență medicală, ci și de cea psihologică. Personalul pensiunii acordă o atenție deosebită adaptării sociale a rezidenților, ajutându-i să restabilească echilibrul emoțional, abilitățile de comunicare pierdute, comportamentul în societate, interacțiunea cu alte persoane. Psihologii, folosind tehnici eficiente, caută o abordare individuală pentru fiecare bolnav, restabilind contactul emoțional pierdut cu acesta.

Condițiile de cazare pentru pacienți

Pensiunea este amenajată astfel, încât pacienții care suferă de Alzheimer, să se simtă cât mai confortabil și în siguranță. Saloanele, destinate pentru locuirea acestei categorii de rezidenți, sunt nu numai confortabile și dotate cu toate cele necesare, dar, de asemenea, au un interior special, proiectat într-o anumită gamă de culori, care conform opiniei specialiștilor are un efect benefic asupra stării psiho-emoționale și a funcțiilor sistemului nervos central.

Întrucât, acești pacienți au adesea sentimente de anxietate și îngrijorare, atmosfera din centrul medical este cât mai asemănătoare celei de acasă. Având în vedere faptul, că boala Alzheimer face o persoană incapabilă, însoțită de tulburări ale funcției motorii, coridoarele și băile pensiunii sunt echipate cu balustrade speciale.

În zona parcului din jurul pensiunii există cărărușe pentru deplasarea comodă pe scaunul cu rotile, datorită cărora pacienții se pot plimba în mod regulat în aer liber și admira frumusețea naturii. Este dovedit științific că aceasta are un efect pozitiv asupra stării lor fizice, psiho-emoționale, precum și a dispoziției.

Permanent în preajma pacientului se află o îngrijitoare profesionistă, calificată să ofere ajutor necesar în orice moment. Personalul pensiunii private pentru persoanele în vârstă „ZABOTA” garantează o abordare individuală, atitudine atentă și siguranță fiecărui rezident.

Pensiune Pentru Bolnavii De Alzheimer Moldova Chișinău - IMG 6729 logo

Pensiune pentru persoanele cu boala Alzheimer Moldova Chișinău

Pensiunea pentru persoanele cu boala Alzheimer din Moldova, Chișinău se va îngriji de persoanele apropiate și rudele dvs., oferindu-le îngrijire temeinică și reabilitare medicală modernă. Majoritatea persoanelor, cel puțin o dată în viață, s-au confruntat cu situații, precum scăpări de memorie și lipsa de concentrare, uitând cheile de la casă sau pierzând unele obiecte din cauza neatenției, uitând de evenimentele importante ale celor dragi, și alte situații similare. Toate aceste manifestări la persoanele sănătoase pot surveni în urma stresului, tulburărilor de somn, anxietății sau depresiei.

Odată cu înaintarea în vârsta, persoanele se confruntă, din ce în ce mai des, cu astfel de manifestări precum, scăpări și tulburări de memorie, acestea fiind atât specific modificărilor legate de vârstă, cât și indicând primele semne ale bolii. În cazul, când scăpările de memorie și neatenția încep să creeze dificultăți în activitatea normală a vieții, și persoana nu poate face față activităților, care anterior le desfășura cu ușurință, aceasta poate fi o manifestare a maladiei Alzheimer. Este necesar să consultați imediat un neurolog, în caz de suspecție a acestor manifestări. Pentru stabilirea unui diagnostic exact, veți avea nevoie de un istoric medical minuțios colectat, examinare medicală și rezultatele testelor diagnostice.

Pensiune pentru persoanele cu boala Alzheimer

Boala Alzheimer este cea mai larg răspândită formă de demență senilă, boală care apare cel mai adesea la vârstnicii de peste 60 de ani, și afectează neuronii creierului uman. Pensiunea pentru bolnavii de Alzheimer dispune de propria sa metodă de reabilitare, care are ca scop ameliorarea simptomelor și să-i ofere persoanei în vârstă o viață îndelungată și fericită.

Simptomele bolii Alzheimer:

  • tulburări de personalitate;
  • tulburări de limbaj și memorie;
  • uitarea cuvintelor;
  • dezorientare în timp și în spațiu;
  • reducerea capacităților mentale;
  • pierderea capacității de a lua decizii și de a efectua activități simple, care anterior le desfășura cu ușurință;
  • manifestarea stărilor de iritabilitate, crize de agresivitate.

Spre regret, deși boala Alzheimer nu poate fi tratată, totuși, datorită tehnicilor moderne de terapie și reabilitare, este posibil în mod semnificativ să se încetinească ritmul de progresie. În caz de observați, pe neașteptate, la persoana dragă simptomele descrise anterior, solicitați imediat ajutor. În urma unei examinări complexe, medicii vor determina dacă persoana dragă este afectată de această demență și vor recomanda reabilitarea care va încetini procesul.

Pensiune Pentru Bolnavii De Alzheimer Moldova Chișinău - IMG 5301

Cauzele apariției bolii Alzheimer nu sunt pe deplin studiate, chiar și în secolul al XXI-lea nu există un răspuns exact la întrebarea ce provoacă apariția acestei patologii, însă există un șir de factori care favorizează survenirea maladiei date, unii dintre ei fiind predispoziția ereditară, obiceiurile dăunătoare care influențează în mod negativ asupra funcționării neuronilor din creierul uman (drogurile, fumatul etc.) și mulți alți factori. Pensiunea pentru persoanele cu boala Alzheimer deține un profil larg pentru toate etapele acestei maladii și include servicii pentru dezvoltarea unui program individual de reabilitare, un meniu și un regim zilnic confortabil.

Un fapt interesant e că persoanele care sunt avansate în domeniul matematicii, profesorii, contabilii, fizicienii sunt mai puțin predispuși de a fi afectați de boala Alzheimer, și în caz de îmbolnăvire, simptomele nu sunt pronunțate atât de semnificativ.

Azil de bătrâni pentru persoanele cu boala Alzheimer

Azilul de bătrâni pentru persoanele cu boala Alzheimer dezvoltă un program individual de reabilitare. Nu există nici un tratament pentru boala Alzheimer, dar datorită unei reabilitării moderne, efectuate la timpul potrivit este posibilă recuperarea fragmentelor de memorie și a funcțiilor cognitive ale creierului.

Cele mai răspândite metode de reabilitare

Cele mai răspândite metode de reabilitare includ:

  1. Terapie pentru recuperarea funcțiilor cognitive ale creierului, menținerea și restabilirea memoriei.
  2. Reabilitarea psihologică ajută persoana cu boala Alzheimer să-și îmbunătățească starea psihologică și integrarea bolnavului în viața socială normală.
  3. Exercițiul fizic terapeutic – promovează activitatea fizică a bolnavului, astfel îmbunătățind starea de sănătate și funcțiile cognitive ale creierului.
  4. Jocuri și exerciții pentru dezvoltarea abilităților motrice fine, stimularea activității și a atenției, antrenarea memoriei și a gândirii.

Pensiune Pentru Bolnavii De Alzheimer Moldova Chișinău - daraban square