phone ‎+373 781 69 900 local_post_office turbotamd@gmail.com

Articole

Articole — Pensie privată pentru vârstnici sau asistentă medicală – care este mai bine?

Pensie privată pentru vârstnici sau asistentă medicală – care este mai bine?

Mai devreme sau mai târziu, rudele vârstnicilor cu boli grave sau modificări legate de vârstă ale abilităților cognitive se confruntă cu problema alegerii – găsirea unui îngrijitor sau plasarea unei rude într-o pensiune privată.

Dezavantajele alegerii asistentei

Dacă rudele au preferat îngrijirea la domiciliu și au decis să angajeze o asistentă medicală, atunci se confruntă cu următoarele probleme:

 1. Găsirea unui îngrijitor care ar avea cunoștințe speciale în geriatrie și educația adecvată este aproape imposibilă.
 2. Asistenta medicală nu poate fi în permanență aproape de pacient, oferind îngrijire specială și îngrijire medicală, psihologică și psihiatrică de înaltă calificare.
 3. La domiciliu, nu există posibilitatea de a comunica și de a petrece împreună cu persoanele de aceeași vârstă ca și pacientul;
 4. Nu există posibilitatea de a diversifica timpul liber. Este limitat la vizionarea emisiunilor TV și citirea cu voce tare.
 5. Pacientul nu are posibilitatea de a merge adesea într-un loc special alocat și amenajat, iar unii, lipsiți de posibilitatea de a se deplasa independent, nu-și părăsesc locuința de ani de zile.
 6. Pacienții care nu au capacitatea de a menține ordinea, de a pregăti alimente, de a efectua proceduri de igienă trebuie să plătească îngrijitorului servicii suplimentare. Și este o sumă destul de impresionantă.

Institutul de asistente medicale profesionale din țara noastră nu are atât de multă popularitate și pregătire ca și în străinătate. Personalul angajat se apropie formal de munca sa. Lipsa de căldură mentală, compasiune și comunicare duce la tulburări emoționale și psihologice la vârstnici.

Pensie privată pentru vârstnici sau asistentă medicală - care este mai bine? - 0592b3c92935e8483d4b4113bdbe8452

Avantajele pensiunii private

Alegerea unei pensiuni private, rudele pot fi siguri că o persoană în vârstă va fi asigurată nu numai cu cea mai bună îngrijire, ci și cu o atmosferă familiară și confortabilă. Pensiunea privată este semnificativ diferită de casa de îngrijire medicală din perioada sovietică și Instituția Publică de astăzi. Oferă pensiuni:

 • carcase moderne, confortabile, luminoase, amenajate, premisele sunt planificate și echipate astfel încât să se deplaseze cu ușurință pe scaun cu rotile sau cu pietoni;
 • specialiști din diferite ramuri ale medicinei, care vor oferi nu numai îngrijire medicală de calitate, ci și asistență psihologică;
 • camerele sunt dotate cu dispozitive speciale și mobilier, confortabil și sigur pentru persoanele în vârstă cu handicap;
 • pensiunile sunt garantate non-stop, permanente (fără zile libere și sărbători) asistență și îngrijire;
 • acesta oferă o varietate de divertisment Pensiunea, distracție și de divertisment, jocuri care susțin abilitățile cognitive și fizice; în pensiune, toată lumea va găsi o ocupație pe placul dumneavoastră;
 • zona de mers pe jos, parcul cu căi confortabile și alei umbrite, foișoare confortabile și magazine confortabile vă vor ajuta să faceți plimbări zilnice plăcute și confortabile;
 • psihologii și animatorii vor ajuta la stabilirea comunicării cu colegii, se vor simți nevoiți, interesanți, vor spori stima de sine;
 • o alimentație corectă, echilibrată și diversă, dezvoltată ținând cont de caracteristicile și nevoile legate de vârstă, va oferi organismului substanțele nutritive necesare și va oferi o plăcere gastronomică.

Șederea într-o pensiune privată la un cost nu este aproape diferită de plata serviciilor de îngrijire de înaltă calitate, iar beneficiile sunt evidente. Rudele își pot face propriile afaceri și nu vă faceți griji cu privire la starea, siguranța și confortul celor dragi în vârstă. Pensiunea, fiind în orice stare fizică și psihică, va fi întotdeauna asigurată de ajutorul necesar.

Personalul instruit va monitoriza îndeplinirea numirilor medicale, administrarea de medicamente, proceduri, va oferi asistență medicală de urgență. Cazare confortabilă va asigura curățarea regulată a camerelor, schimbarea lenjeriei, ajutor în menținerea igienei individuale.

Cel mai important avantaj al cazării într-o pensiune privată este că persoanele în vârstă încetează să se simtă abandonate și lipsite de atenție, neajutorate și incapabile. Ei sunt membri cu drepturi depline ai societății, demn de respect, dragoste și îngrijire sinceră.

Pensie privată pentru vârstnici sau asistentă medicală - care este mai bine? - doctor img2 150x150
Богдан Громов
Специалист пансионата для пожилых людей "Забота"
Дата публикации: iulie 26, 2019