phone ‎+373 781 69 900 local_post_office turbotamd@gmail.com

SERVICII

SERVICII — Recuperarea și reabilitarea eficientă a fracturii de șold

Recuperarea și reabilitarea eficientă a fracturii de șold

Fractura de șold este una dintre cele mai frecvente și mai severe leziuni traumatice caracteristice persoanelor în vârstă. Aceasta nu este o sentință pentru rudele vechi! Angajații casei private de bătrâni „ZABOTA” îi ajută pe secțiile lor nu doar să se recupereze, ci să se întoarcă la stilul de viață obișnuit. Statisticile arată că mai mult de 70% dintre pensionarii cu fractură de șold, care au avut loc reabilitarea în instituție, au reușit să se ridice pe picioare după doar 2-3 săptămâni.

Programul de reabilitare

Cursul de reabilitare pentru pensionari cu fractură a gâtului șoldului la Pensiunea „ZABOTA” este un program complet care include următoarele direcții:

 • consultarea preliminară a specialiștilor de profil — geriatrii. terapeuți, traumatologi;
 • supraveghere medicală non-stop;
 • monitorizarea stării de sănătate a reabilitatorului pe tot parcursul cursului terapeutic;
 • urmărirea indicatorilor de eficacitate a tratamentului;
 • servicii de îngrijire medicală;
 • prevenirea decubitelor;
 • ajutor în efectuarea procedurilor de igienă necesare pentru pacienții care se culcă;
 • cursuri de educație fizică terapeutică;
 • masaje;
 • prevenirea fenomenelor stagnante;
 • gimnastica respiratorie;
 • fizioterapie;
 • o dietă optim echilibrată, care implică o masă de cinci ori pe zi, îmbogățită cu un conținut ridicat de calciu necesar pentru întărirea și restaurarea țesutului osos.

La fiecare pensiune, personalul caută o abordare individuală atunci când oferă asistență medicală și psihologică.

Cum de a accelera recuperarea?

Pentru a recupera cât mai repede și mai eficient posibil, după o fractură a gâtului femural, o persoană în vârstă are nevoie de îngrijire specială și de respectarea anumitor reguli.

Personalul de la Pensiunea „ZABOTA” de la bun început are grijă să-i ajute pe discipolii săi să-și recâștige activitatea motorie. Activitățile încep cu faptul că pacientul este promovat în adoptarea unei poziții sedentare (este strict interzis să urce pe cont propriu la astfel de pacienți). În etape, ajutați o persoană să învețe din nou să se ridice pe picioare, să se deplaseze pe distanțe scurte: Mai întâi cu sprijin și apoi independent sub supravegherea specialiștilor.

Conceput individual de dieteticienii profesioniști, dieta care include alimente cu un procent ridicat de colagen și calciu contribuie, de asemenea, semnificativ la recuperarea accelerată a pacienților. Camerele pentru pacienții culcați sunt dotate cu paturi speciale și toate echipamentele moderne necesare, permițând persoanei să se simtă cât mai confortabil posibil.

Acordarea asistenței psihologice

În sprijinul psihologic, persoanele în vârstă care au suferit traume severe au nevoie de cel puțin, mai degrabă decât medicale. Personalul pensiunii „ZABOTA” se referă la pensiuni cu mare atenție, căldură și răbdare. Ajută o persoană în vârstă să depășească temerile înainte de a cădea din nou, teama de a rămâne permanent înlănțuită în pat cu handicap, de a scăpa de stările depresive. Tehnicile psihoterapeutice special concepute vă permit să stabilizați starea psihoemoțională a pensiilor.

Reabilitarea cu fractură de șold într — o pensiune privată pentru persoanele în vârstă „ZABOTA” este o șansă de a reveni la o viață plină, pentru a evita consecințele periculoase (formarea de escare, stagnare), insuficiență respiratorie și cardiacă, pneumonie.

Recuperarea și reabilitarea eficientă a fracturii de șold - doctor img2 150x150
Богдан Громов
Специалист пансионата для пожилых людей "Забота"
Дата публикации: iulie 26, 2019