phone ‎+373 781 69 900 local_post_office turbotamd@gmail.com

Articole

Articole — Cum să pregătești o persoană iubită să se mute într-o pensiune pentru persoanele în vârstă?

Cum să pregătești o persoană iubită să se mute într-o pensiune pentru persoanele în vârstă?

În viața persoanelor în vârstă, vine un moment în care îngrijirea, tratamentul și întreținerea sunt posibile numai în condițiile unei pensiuni. Rudele nu au cunoștințe profesionale în îngrijirea pacienților mincinoși sau a pacienților cu tulburări mintale, iar Îngrijitorul nu poate fi în jurul valorii de ceas. După ce a fost luată decizia de a plasa o rudă sub tutelă, este selectată instituția respectivă, este necesar să o pregătiți pentru mutare.

De ce este importantă pregătirea?

Odată cu vârsta, o persoană este din ce în ce mai greu să se adapteze cu schimbările – să lase un loc „violent”, dragă inimă, să schimbe situația obișnuită și modul de viață. Mutarea într-o casă nouă poate provoca stres, depresie, agravare a sănătății. În plus, seniorii se tem să rămână fără sprijin și dragoste. Mutarea la pensiune poate fi percepută ca renunțarea la ei de oameni apropiați, dorința de a scăpa de jertfă, trădare.

De asemenea, lipsa de informații despre casele de îngrijire medicală moderne poate provoca teama de a fi în condiții proaste, de a pierde independența, independența, libertatea, bunurile materiale, facilitățile elementare.

Cum să pregătești o persoană iubită să se mute într-o pensiune pentru persoanele în vârstă? - gty happy old people jef 120605 wg

Cum să discutăm mutarea?

Pentru a pregăti o rudă în vârstă pentru a se muta la pensiune poate fi astfel:

  1. Argumentat pentru a dovedi necesitatea de îngrijire non-stop și profesionale, lipsa de capacitatea de a face acest lucru la domiciliu.
  2. Convingerea că rudele încă îl iubesc și doresc doar să-i ușureze șederea, să scape de problemele de uz casnic, să ofere supraveghere medicală profesională și tratament.
  3. Oferiți mai multe opțiuni instituțiilor relevante de a alege și de a discuta în comun meritele și dezavantajele lor. Deci, bătrânul se va asigura că opinia sa este considerată și vor fi luate în considerare toate dorințele și preferințele sale.
  4. Afișați videoclipul unei vizite la casa de oaspeți aleasă sau vizitați-o împreună cu bătrânul, astfel încât să poată discuta cu pensiunile și să-și facă propria opinie. În pensiunea „ZABOTA” practică „oaspeți” sau vizită de studiu.
  5. Spuneți despre regimul zilei, timpul liber, posibilitatea comunicării cu colegii, plimbările și divertismentul, posibilitatea de a face acele lucruri interesante care au fost amânate „pentru mai târziu”.
  6. Spune-i că va fi vizitat în mod regulat, va suna. La Pensiunea privată „ZABOTA” practică o vizită liberă, o rudă poate fi luată acasă pentru weekend și sărbători pentru a menține contacte strânse cu familia și rudele.

În pensiunea „ZABOTA”, oaspetele poate lua cu el memorabilii, albumele, fotografiile. Aici li se permite să conțină chiar și un animal de companie – o pisică și un câine, la care o persoană singură poate fi puternic atașată.

Asistență specializată

Chiar și după ce toate formalitățile vor fi rezolvate, iar oaspetele își va lua locul, înconjurându-se cu detaliile preferate, pot apărea probleme psihologice. Adaptarea trebuie efectuată la nivel profesional. În pensiunea „ZABOTA” să se obișnuiască cu un nou loc, cu mediul, cu programul de viață al oaspetelui, psihologii și psihoterapeuții vor ajuta. Clasele individuale și de grup vă vor ajuta să adoptați rapid schimbările, să vă familiarizați mai bine cu colegii și să realizați beneficiile de a rămâne în pensiune.

Un program bogat de zi, plimbări, activități educaționale, jocuri, vizionarea comună a emisiunilor TV, citirea cărților sau desenarea, comunicarea cu oameni interesanți, concerte și sărbători vor ajuta persoanele în vârstă să scape de depresie și singurătate, să sporească stima de sine, să se simtă social activ, potrivit. La început, se recomandă vizitarea pensiunii cel puțin o dată pe săptămână, efectuarea unui apel regulat și preluarea acestuia în weekend. Astfel, adaptarea va avea loc în cel mai scurt timp și cu cele mai mici probleme psiho-emoționale.

Cum să pregătești o persoană iubită să se mute într-o pensiune pentru persoanele în vârstă? - doctor img2 150x150
Богдан Громов
Специалист пансионата для пожилых людей "Забота"
Дата публикации: iulie 26, 2019