‎+373 781 69 900 zabota.moldova@gmail.com Str. Bernardazzi, 12, mun. Chișinău

Ce fel de azil pentru bătrâni să alegeți: de stat sau privat?

Din păcate, cu toții ajungem să îmbătrânim. Sosește momentul în viață când persoana dragă are nevoie de îngrijire și atenție și nu mai este în stare să se îngrijească singur. Rudele sau cei apropiați nu întotdeauna dispun de suficient timp pentru a-i acorda, astfel că un azil de bătrâni se poate dovedi o soluție reală pentru ei. Alegând o astfel de instituție pentru persoana vârstnică, rudele ar putea să se întrebe ce instituție să aleagă: de stat sau privată. În orice caz, nu ar trebui să vă învinovățiți pentru o astfel de decizie, deoarece în prezent astfel de pensiuni pot asigura confort, îngrijire și o calitate a vieții total diferită.

OBȚINEȚI CALCULUL COSTULUI CASEI NOASTRE DE ÎMBARCARE

Azil pentru bătrâni de stat sau privat?

Azilul pentru bătrâni privat este dotat cu mobilier confortabil și funcțional, iar interiorul nu arată deloc plictisitor, asemenea instituțiilor din trecut. Membrii personalului se străduie să creeze o atmosferă călduroasă și plină de confort, monitorizează starea de sănătate a persoanei vârstnice și se asigură să fie administrate medicamentele la timp.

Azilul pentru bătrâni de stat nu dispune de un asemenea număr de angajați, motiv pentru care nu întotdeauna este posibil să se efectueze curățenia în timp util, să fie schimbată lenjeria de pat și să-i fie schimbate hainele de schimb vârstnicului.

Ce fel de azil pentru bătrâni să alegeți: de stat sau privat? - 94

Persoanele vârstnice la bătrânețe au nevoie de o alimentație nutritivă și echilibrată. Acasă, nu pot să meargă deseori la cumpărături și să-și pregătească mesele respectând cerințele nutriționistului. Din acest motiv pot apărea unele probleme de sănătate. În pensiunea Zabota, bucătarii și nutriționistul au grijă de mese, astfel să fie elaborat un meniu adaptat și variat, mesele fiind pregătite în funcție de preferințele individuale și recomandările medicului.

Chiar și cele mai grijulii și mai atente rude, nu au timp suficient pentru a le satisface preferințele individuale a celor dragi, bucurându-i astfel și pregătindu-le mese separate.


Azilul pentru bătrâni privat – cea mai bună alegere

Un alt criteriu foarte important ce dovedește alegerea în favoarea unui azil privat este organizarea petrecerii timpului cu activități interesante pentru rezidenții vârstnici. Odată cu înaintarea în vârstă și cu înrăutățirea stării de sănătate, persoanele în vârstă, deseori, sunt lăsate singure acasă, nu au posibilitate de a ieși la plimbare, nu merg nicăieri și nu au asocieri cu prietenii.

Azilul privat oferă persoanelor în vârstă posibilitatea de a fi în mijlocul oamenilor cu aceleași preocupări, de a participa la activități interesante și seminare practice de dezvoltare. Pensiunea „Zabota” organizează sărbători, zile de naștere la care pot asista rudele persoanelor în vârstă. Holurile spațioase sunt amenajate cu canapele confortabile, fotolii și televizoare mari.

Persoanele în vârstă pot viziona împreună filmele sau serialele TV preferate, socializează și ajung să se simtă plini de viață și mai fericiți. Rudele își pot vizita oricând bunicii lor, totodată vor putea să se asigure de bunăstarea lor. De asemenea, întotdeauna aveți posibilitatea să luați legătura cu persoana dragă, contactând-o la telefon sau să vorbiți prin Skype.

Evident, nimeni nu-i poate înlocui vârstnicului pe copiii săi, însă uneori într-adevăr pensiunea poate devine o soluție oportună pentru toți – cei dragi nu se vor îngrijora peste măsură fiind împărțiți între persoana în vârstă, familie și munca lor, iar persoana în vârstă la rândul său va fi înconjurată de atenție și îngrijire.

Ce fel de azil pentru bătrâni să alegeți: de stat sau privat? - 86

 

Ce fel de azil pentru bătrâni să alegeți: de stat sau privat? - daraban square

Ultimele postari ale lui Наталья Дарабан (vezi toate)