phone ‎+373 781 69 900 local_post_office turbotamd@gmail.com

SERVICII

SERVICII — Pensie pentru pacienții cu AVC

Pensie pentru pacienții cu AVC

Un accident vascular cerebral este o tulburare circulatorie acută în creier, care durează mai mult de o zi. Ea apare ca urmare a dezvoltării îndelungate a proceselor patologice. La risc sunt persoanele care suferă de aritmii cardiace, hipertensiune arterială, ateroscleroză a vaselor capului și gâtului, tromboză. Există două „mecanisme” de formare a unui accident vascular cerebral – hemoragie cerebrală și insuficiență severă de sânge în zonele sale separate. Cu o lipsă acută de oxigen și nutrienți, o parte din celulele nervoase ale creierului mor, în urma căreia apar tulburări neurologice. Reabilitarea după un accident vascular cerebral este un proces complex, multi-vector și lung, în care monitorizarea constantă a medicilor și asistența medicală la timp joacă un rol important.

Consecințele unui accident vascular cerebral de apoplexie pot fi încălcări ale diferitelor funcții cognitive, motorii și de vorbire:

  • paralizie și pareză;
  • vorbirea afectată sau înțelegerea lui;
  • memorie și atenție afectate;
  • declin cognitiv, confuzie;
  • scăderea vederii, amețeli;
  • tulburări digestive.

Cum este reabilitarea după un accident vascular cerebral în pensiunea „Zabota”

În ciuda unei opinii stereotipice, după un accident vascular cerebral, o persoană nu devine întotdeauna dezactivată. Funcțiile pierdute pot fi restaurate integral sau parțial cu o reabilitare adecvată. Dacă începeți să efectuați exerciții fizice și cognitive la timp, funcțiile celulelor moarte vor fi preluate de alte centre nervoase. Anterior, neuronii inactivi sunt activi și conexiunile dintre structurile creierului vor fi restabilite.

Pentru a recâștiga pe deplin abilitățile pierdute, trebuie să începeți procedurile de recuperare în primele săptămâni după grevă! Rudele nu pot oferi victimei îngrijire completă, deoarece nu au abilitățile și cunoștințele medicale necesare. Oamenii angajați la locul de muncă nu au suficient timp pentru o recuperare completă cu o persoană care a suferit un șoc de apoplexie.

Реабилитация после инсульта

Clinica „Zabota” angajează medici și asistenți profesioniști care vor oferi îngrijiri complete și reabilitare după un accident vascular cerebral (Chișinău). Instituția noastră are dieta adecvată, îngrijire 24 de ore și rutină zilnică.

Reabilitare fizică după un accident vascular cerebral

Cu cât începe programul de recuperare mai devreme, cu atât este mai probabil ca funcțiile motorului să se recupereze pe deplin. Programul de activare motorie include masaj terapeutic, exerciții fizice și respiratorii, gimnastică și clase de restabilire a vorbirii (păstrând conștiința). Un kinetoterapeut profesionist va calcula sarcina și va determina timpul optim pentru ore. Asistentele măsoară regulat tensiunea arterială și asigură medicația la timp.

Nutriție restaurativă

Pensionarii unei case de asistență privată sunt hrăniți în conformitate cu recomandările medicilor. O persoană care și-a pierdut temporar capacitatea de a mesteca și a înghiți complet nu poate mânca decât mâncare purificată. În timpul recuperării, nutriția ar trebui să includă alimente bogate în oligoelemente, vitamine și fibre. De asemenea, este necesar să se limiteze cantitatea de grăsimi, carbohidrați și sare.

Adesea, procesul de hrănire implică participarea directă a unei asistente sau asistente, deoarece pacienții au o coordonare afectată a mișcărilor. În timpul reabilitării după un accident vascular cerebral la Chișinău, la spitalul nostru, 5 mese pe zi sunt prevăzute cu o dietă specială pentru recuperarea cât mai rapidă a organismului.

Prevenirea dezvoltării patologiilor

Imobilitatea prelungită poate provoca stagnare în sistemul circulator și respirator. Pentru a preveni modificările patologice ale acestor organe, angajații „Îngrijirilor” prescriu medicamente care facilitează eliberarea sputei, îmbunătățesc alimentația țesuturilor și subțireau sângele.

Pacientului i se va acorda masaj în timp util al pieptului și extremităților. Pentru a preveni dezvoltarea bolilor pulmonare, asistentele ventilează regulat camera, mențin o temperatură confortabilă în ea și praf în timp util.

Prevenirea plăgilor sub presiune în timpul reabilitării după un accident vascular cerebral la Chișinău

La o persoană care își petrece cea mai mare parte a timpului în pat sau nu se poate mișca deloc, se formează adesea paturile – stagnarea țesuturilor, ceea ce duce la moartea pielii și a mușchilor. Pentru a preveni acest lucru, poziția corpului trebuie schimbată la fiecare 30 de minute.

Asistenții profesioniști vor asigura îngrijirea corespunzătoare – vor monitoriza activitatea motorie, vor schimba lenjeria de pat în mod regulat și vor face proceduri de igienă. Exerciții fizice obișnuite și dispozitive speciale anti-decubit, cum ar fi saltele, cercuri și perne vor ajuta, de asemenea, la restabilirea trofismului tisular.

Casa de îngrijire medicală „Zabota” este un loc în care pacientul poate suferi un curs complet de reabilitare după un accident vascular cerebral (Chișinău). Clinica noastră are tot ce are nevoie de o persoană: scaune cu rotile, echipament de fitness, paturi multifuncționale și mobilier sigur. Medicii profesioniști vor asigura prevenirea insuficienței cardiace, pneumoniei, tromboembolismului și trombozei, precum și monitorizarea procesului de alimentație. Și cel mai important, ei se vor asigura că nu are loc recidiva.

Pensie pentru pacienții cu AVC - doctor img2 150x150
Богдан Громов
Специалист пансионата для пожилых людей "Забота"
Дата публикации: februarie 10, 2020