phone ‎+373 781 69 900 local_post_office turbotamd@gmail.com

SERVICII

SERVICII — Pensie pentru pacienții cu boala Parkinson

Pensie pentru pacienții cu boala Parkinson

Boala Parkinson este o patologie neurologică gravă caracteristică persoanelor de vârstă înaintată, predispusă la progresie rapidă. Această boală este însoțită de o încălcare a coordonării, a funcției motorii, ceea ce face ca o persoană să nu poată să se autoservească. Personalul casei private de îngrijire medicală „ZABOTA” oferă un program cuprinzător de reabilitare a persoanelor cu boală Parkinson diagnosticată.

Cum se manifestă boala?

Boala Parkinson se dezvoltă treptat. Specialiștii disting următoarele etape ale patologiei:

 • În stadiul inițial, pacientul își păstrează capacitatea de muncă. Boala se manifestă printr-o ușoară dificultate a funcției motorii, un sentiment de rigiditate localizat în regiunea extremităților superioare și inferioare.
 • În cea de-a doua etapă, funcția motorie a pacientului este grav afectată, dar își păstrează încă capacitatea de auto-îngrijire.
 • A treia etapă se caracterizează printr-o încălcare a coordonării mișcărilor. În consecință, o persoană începe să aibă nevoie de ajutor străin în mișcare.
 • Etapa a patra este paralizia și dizabilitatea completă. Astfel de pacienți au nevoie de îngrijire 24 de ore și de supraveghere medicală competentă.

Pentru a ajuta o persoană cu boala Parkinson la domiciliu este practic o sarcină imposibilă, deoarece, în plus față de o mulțime de timp, va necesita anumite cunoștințe și abilități. În ciuda faptului că boala aparține categoriei incurabile, specialiștii cu experiență ai pensiunii private știu cum să ușureze starea și să sporească calitatea vieții unor astfel de pacienți.

Îngrijirea și reabilitarea pacienților vârstnici

Programul cuprinzător de îngrijire și reabilitare pentru oaspeții care suferă de boala Parkinson include următoarele:

 • monitorizarea zilnică a stării de sănătate a pacienților;
 • acordarea în timp util a asistenței medicale calificate;
 • monitorizarea administrării în timp util a medicamentelor, respectarea prescripțiilor medicale, efectuarea procedurilor fizioterapeutice recomandate;
 • o dietă optim echilibrată, de cinci ori pe zi, dezvoltată de un dietetician, luând în considerare caracteristicile stării unui anumit pacient;
 • plimbări zilnice în aer liber;
 • ajutor de masă pentru pacienții cu insuficiență a funcției de înghițire;
 • îngrijirea competentă, profesională pentru pacienții aflați în culise (efectuarea procedurilor igienice, înlocuirea scutecelor, îmbrăcarea, prevenirea decubitelor);
 • organizarea de activități interesante, interesante;
 • ajutor psihologic;
 • ajuta pacienții cu tulburări ale funcției motorii în mișcare.

La pensiune lucrează exclusiv medici de înaltă calificare, asistente medicale și asistente medicale cu o vastă experiență, capabile în orice moment al zilei să ofere îngrijiri medicale de calitate. Cursul de reabilitare include, de asemenea, jocuri, programe de animație, traininguri menite să restabilească coordonarea mișcărilor, vorbirii, memoriei, altor funcții și abilități pierdute ca urmare a progresiei bolii.

Un element important în reabilitarea psihologică este socializarea-posibilitatea de a comunica cu alți oaspeți, psiholog, de a participa la evenimente culturale și de masă organizate în mod regulat în centrul atenției. Pensiunea privată „ZABOTA” este un loc în care pacienților cu boala Parkinson li se oferă nu numai îngrijire și asistență medicală, ci și asistență în recuperarea personală, psihologică și fiziologică.

Pensie pentru pacienții cu boala Parkinson - doctor img2 150x150
Богдан Громов
Специалист пансионата для пожилых людей "Забота"
Дата публикации: iulie 26, 2019