‎+373 781 69 900 zabota.moldova@gmail.com Str. Bernardazzi, 12, mun. Chișinău

Îngrijirea persoanelor cu boala Parkinson în Tiraspol

Patologia neurodegenerativă este cunoscută sub numele de boala Parkinson. Această maladie se caracterizează printr-o evoluție constantă. În prezent, nu există medicamente care să trateze boala respectivă, dar este posibilă diminuarea evoluției acesteia, în mod semnificativ, cu ajutorul exercițiilor terapeutice speciale și medicamentelor. Îngrijirea persoanele cu boala Parkinson în Tiraspol poate, de asemenea, ameliora semnificativ simptomele și îmbunătăți calitatea vieții atât a bolnavului, cât și a rudelor acestuia.

OBȚINEȚI CALCULUL COSTULUI CASEI NOASTRE DE ÎMBARCARE

Această afecțiune se manifestă mai des la persoanele cu vârsta de peste 60 de ani și posibil că ar fi necesar ca bolnavul să fie plasat într-o pensiune pentru persoanele cu boala Parkinson în vederea primirii unui tratament necesar. În orice caz, chiar și în cazul îngrijirii la domiciliu, se recomandă ca tratamentul să fie coordonat și monitorizat de către personalul medical.

Îngrijirea persoanelor cu boala Parkinson în Tiraspol - uhod za bolnym parkinsona

Parkinson – îngrijirea bolnavului

De obicei, boala Parkinson provoacă disfuncții ale sistemului musculo-scheletic. Aceasta se datorează modificărilor ireversibile ale celulelor creierului. Cele mai frecvente simptome sunt:

  • afectarea mușchilor faciali. Aceasta se manifestă prin tremurul pleoapelor, maxilarului, tulburări de vorbire și de înghițire;
  • tremuratul mâinilor – tremor. Acest simptom este specific etapei inițiale a bolii;
  • rigiditatea musculară, persoana întâmpină dificultăți în a-și ridica picioarele și se pot produce căderi. Prin urmare, îngrijirea persoanelor bolnave de Parkinson presupune, de asemenea, monitorizare și asistență. Treptat, aceste persoane își pot pierde toate abilitățile de a se îngriji de sine stătător;
  • salivație abundentă, care afectează funcția de înghițire și vorbire;
  • tulburări cognitive. Aceasta se manifestă prin pierderi de memorie și diminuarea capacității de a gândi coerent. Nu toate persoanele care suferă de această boală prezintă acest simptom, însă dacă este sesizat, în majoritatea cazurilor, evoluția este foarte rapidă;
  • dereglări psihice. Pot fi frecvente anxietatea și depresia.

Este foarte dificil, uneori chiar imposibil, la domiciliu să asiguri persoanei care suferă de această boală confort și siguranță. Membrii familiei nu reușesc întotdeauna să acorde suficient timp persoanei bolnave, iar faptul de a o lăsa singură acasă poate fi periculos. Din acest motiv, o soluție eficientă pentru situația respectivă poate fi un centru de îngrijire a persoanelor bolnave de Parkinson.

Pensiune pentru persoanele cu boala Parkinson

Pensiunea pentru persoanele cu boala Parkinson poate oferi condiții persoanei bolnave și un mediu în care să se simtă în siguranță și liniște, cum ar fi mobilier specializat fără margini ascuțite, rampe, balustrade și suprafețe antiderapante în baie. De asemenea, o îngrijitoare cu experiență va acorda asistență la efectuarea procedurilor de igienă, la îmbrăcare și la servirea mesei. Camerele în care locuiesc rezidenții noștri sunt curățate și ventilate în mod regulat. Zabota  cea mai bună ofertă pe care o puteți oferi rudei dvs. în vârstă, astfel îi veți face viața mult mai ușoară și chiar i-o veți prelungi.

Îngrijirea persoanelor cu boala Parkinson în Tiraspol - pansionat dlya bolnyh parkinsona kishinev

În orice etapă a bolii este benefic practicarea exercițiilor terapeutice, terapia logopedică, proceduri de fizioterapie și acvatice. O astfel de abordare îl ajută pe bolnav să se adapteze mai bine la schimbările care s-au produs în organismul acestuia.

Centrul de îngrijire a bolnavilor Parkinson asigură următoarele:

  • măsuri de diagnosticare în timp util;
  • respectarea unui regim dietetic necesar;
  • posibilitatea ca persoana în vârstă să fie protejată de stres;
  • exerciții fizice specializate.

Pacienții adesea suferă de insomnie, de aceea este foarte important menținerea unui program zilnic. Medicii zilnic monitorizează starea pacienților, iar personalul medical inferior gestionează punerea în aplicare a tuturor prescripțiilor medicale.

Deosebit de dificilă este îngrijirea bolnavului în fazele finale a bolii Parkinson. În situația respectivă poate surveni pierderea completă a mobilității, pierderea completă a memoriei și pot apărea halucinații. În acest caz, bolnavul are nevoie de asistență permanentă, îngrijire și atenție. Cea mai bună soluție este îngrijirea în condiții staționare de internare, unde medicația, diagnosticul și procedurile terapeutice pot fi administrate sub supravegherea personalului medical. Este foarte important faptul, ca aici îngrijirea bolnavilor de Parkinson va fi disponibilă 24/7, ceea ce va contribui considerabil la îmbunătățirea stării lor de sănătate.

De asemenea pensiunea pentru bolnavii Parkinson din Tiraspol asigură utilizarea celei mai eficiente terapii și contribuie în mod semnificativ la diminuarea evoluției bolii. Acordând o îngrijire corespunzătoare, procesul de trecere la fazele mai grave are loc mult mai lent și simptomele pot fi mai atenuate. Astfel „Zabota” le permite pacienților să nu se mai concentreze la boala lor, să o suporte mai ușor și să-și petreacă viața fiind înconjurați de un personal prietenos și primitor.

Îngrijirea persoanelor cu boala Parkinson în Tiraspol - daraban square

Ultimele postari ale lui Наталья Дарабан (vezi toate)