phone ‎+373 781 69 900 local_post_office turbotamd@gmail.com

Articole

Articole — Recuperarea vorbirii folosind jocuri

Recuperarea vorbirii folosind jocuri

Discursul în viața umană joacă un rol important și multilateral. Nu numai că este un mijloc de comunicare, ci și o bază a gândirii, a purtătorului de informații, a modului de a gestiona alte persoane și de a-și reglementa propriul comportament. Prin urmare, pierderea vorbirii afectează în mod negativ multe aspecte ale vieții.

Cauzele pierderii discursului

Cauza pierderii vorbirii sau a încălcării pronunției, ritmului și volumului structurilor de vorbire poate fi o varietate de boli neurologice, mentale, nervoase și autoimune. Discursul poate fi perturbat după un accident vascular cerebral, un infarct cerebral, ca urmare a modificărilor degenerative ale bolii Alzheimer și demenței cianitale.

Pentru a restabili funcțiile de vorbire, sunt necesare cursuri cu un specialist. Vorbirea spontană este restabilită prea mult timp și nu toată lumea. Specialiștii de înaltă calificare de la Pensiunea „ZABOTA” vor ajuta persoanele în vârstă să facă față consecințelor tulburărilor cerebrale și să restabilească funcțiile centrelor de vorbire în întregime.

Recuperarea vorbirii folosind jocuri - vip dom dlya prestarelyh

Jocuri corective și educative

De regulă, în încălcarea funcțiilor creierului, nu numai vorbirea, ci și capacitatea de concentrare, capacitatea cognitivă suferă. Pacienții se obosesc repede, percep greu informații noi, întâmpină dificultăți în efectuarea exercițiilor fizice. Prin urmare, cea mai eficientă metodă de recuperare a vorbirii este tehnica jocului.

Psihologii experimentați, terapeuții logopezi, defectele în formă de joc vor ajuta la restabilirea vorbirii în defecte de pronunție, afazie (tulburare de vorbire) și la eliminarea tulburării de vorbire/scriere activă.

Tehnici aplicate și tipuri de tehnici de joc

Tehnici de corecție și dezvoltare utilizate în pensiunea „ZABOTA” este:

  1. „Rime” – joc în curs de dezvoltare, în condițiile în care aveți nevoie pentru a ridica rima la cuvântul exprimat de plumb. Ea actualizează și îmbogățește vocabularul, dezvoltă percepția sunetului vorbirii, ajută la restabilirea dicției și a gândirii.
  2. „Titluri” – jucătorii oferă cărți cu imagini diferite. Ei trebuie să vină cu un nume care să reflecte esența situației sau subiectului descris pe card. Tehnica dezvoltă memoria, gândirea, abilitățile asociative, logica, dicția.
  3. „Imagini – – în stadiul inițial al programului de restaurare, pacienții trebuie să se descurce cu carduri cu obiecte sau animale pentru a ridica cardurile corespunzătoare cu nume. Ulterior, sarcina este complicată-numele trebuie pronunțat cu voce tare sau scris. Cu ajutorul unui astfel de joc este restabilită nu numai discursul, ci și abilitățile de scriere.
  4. Cântând-jucătorii trebuie să continue melodia pe care animatorul o oferă. Cântând – un fel de gimnastică respiratorie, un neurostimulator puternic, restabilind funcțiile creierului și terapia antistres.
  5. Citește cu voce tare.

Clasele se desfășoară în grupuri, ceea ce vă permite să restabiliți abilitățile de comunicare, să depășiți constrângerea și să stimulați dorința de a vorbi în mod normal.

Metode suplimentare de corecție

În plus față de tehnicile de recuperare și corecție, Pensiunea „ZABOTA” găzduiește prelegeri, întâlniri cu oameni interesanți, concerte și alte evenimente interesante, cognitive și de divertisment. În plus, folosiți gimnastica respiratorie, exerciții pentru formarea mușchilor diafragmei, presei, laringelui, corzilor vocale. Cu pacienții lucrează psihologi cu experiență, motivând pensionarii să lucreze cu ei înșiși, auto-îmbunătățire, control educațional.

Restabilirea discursului este reală, dacă în acest caz se ocupă colectivul profesioniștilor de la Pensiunea „turbot”. Abordarea individuală, profesionalismul înalt, experiența vastă a lucrării practice vor ajuta persoanele cu anomalii de vorbire să-și restabilească abilitățile pierdute.

Recuperarea vorbirii folosind jocuri - doctor img2 150x150
Богдан Громов
Специалист пансионата для пожилых людей "Забота"
Дата публикации: iulie 5, 2019